Zavod Bakovići - Fojnica
Izlet na planinu
08.04.2008
Klikni za više fotografijaDana 26. i 27.02.2008. godine omogućili smo korisnicima, koji su imali želju otići skijati i sankati se na planini, jednodnevni izlet na planinu Vranicu. Oni koji su bili voljni po prvi put okušati se u skijanju pružili smo im mogućnost učenja sa instruktorom skijanja. Dva dana smo boravili s korisnicima na svježem zraku i uživali u raznim zimskim aktivnostima.

R C „Brusnica“ nam je obezbijedila besplatan ručak, te im se ovim putem iskreno zahvaljujemo.

LinkoviFotografije Komentari
Vojnici postrojbe ALFA SIERRA iz Švedske u BiH
14.02.2008
Klikni za više fotografijaJedan dan ljetos bio je izuzetan. Posjetili su nas dragi prijatelji, gosti iz Švedske. Grupa bivših vojnika iz švedskog bataljona u sastavu UNPROFOR-a. Njihova postrojba na zadatku u Zavodu je bila od kraja prosinca/decembra 1993. godine do prvih dana veljače/februara 1994. godine. Osiguravali su ljude, zgrade, konvoje humanitarne pomoći, dovozili i odvozili smjene zaposlenika, u transporterima do obližnjeg mjesta Otigošća (4-5 km), pomagali zaposlenicima u svakodnevnim poslovima, družili se. Njihova pomoć bila je u tim danima presudna.

Razmjenili smo uspomene i sjećanja. Doživljaje vojnika postrojbe ALFA SIERRA u BiH opisao je Anders Karlsson, jedan od pripadnika ALFA SIERRA u svojoj istoimenoj knjizi. Deveto poglavlje nosi naziv BAKOVIĆI...

LinkoviFotografije Opširnije Komentari
Ekspertna grupa za mentalno zdravlje u BiH
08.02.2008
Klikni za više fotografijaPoštovani gospodine Markija,

U ime Projekta za reformu zatvorskog sistema u BiH pri Vijeću Evrope, želim izraziti zahvalnost Vama i Vašim saradnicima za saradnju i nesebičan doprinos kvalitetu rada ekspertne grupe za mentalno zdravlje u BiH.

U proteklom periodu, radna grupa eksperata koju je predvodio prof. Peter Bartlett, prof. zakona o mentalnom zdravlju, Univerzitet u Nottinghamu, Velika Britanija, sačinila je dokument o situaciji u oblasti mentalnog zdravlja u BiH sa preporukama domaćim vlastima za izmjenu zakonodavstva i njegovog usklađivanja sa evropskim standardima...

LinkoviFotografije Opširnije Komentari
Posjet Professional International-a
30.01.2008
Klikni za više fotografijaDana 06.01.2008.g. Zavod Bakovići su posjetili predstavnici Professional international-a iz Velike Britanije, Francuske, Brazila i Ukrajine.

Interesirali su se za rad organizacije, probleme i potrebe i obećali da će pokušati podržati određene projekte i pružiti pomoć kroz donacije određenih artikala.

LinkoviFotografije Komentari
Donacija kurbanskog mesa
30.01.2008
Klikni za više fotografijaPrigodom muslimanskog blagdana Kurban Bajrama Zavod Bakovići je za potrebe ishrane korisnika dobio zavidnu količinu kurbanskog mesa. Meso je obrađeno, upakirano i zaleđeno te će veoma dobro pomoći i poboljšati kvalitetu ishrane našim korisnicima.

Donatori kurbanskog mesa bili su Rijaset IVZ BiH, Medžlis IVZ Visoko, Džemat Gornje Moštre Visoko, humanitarna organizacija IGASA, više građana vjernika osobno te Zavod Pazarić koji nam je ustupio izvjesnu količinu kurbanskog mesa.

Svima se najtoplije zahvaljujemo!

LinkoviFotografije Komentari
Novogodišnji koncert banda «Duga»
30.01.2008
Klikni za više fotografijaBand «Duga» iz Kiseljaka je 22.12.2007.g. za korisnike i djelatnike Zavoda Bakovići upriličio novogodišnji koncert u prostorijama KUD «Matija Gubec». Navedeni koncert je protekao u veseloj atmosferi te nas i ove godine iznova obradovao.

Članovima banda se najiskrenije zahvaljujemo i nadamo se da će i budućnosti nastaviti s dosadašnjom tradicijom te nas i narednih godina uveseljavati zajedničkim druženjima.

LinkoviFotografije Komentari
Seminar na temu «Izrada Business plana»
31.12.2007
Klikni za više fotografijaOrganizacija Educaid sa sjedištem u Sarajevu je organizirala trening na temu «Izrada Business plana» koji se sastoji iz 6 modula raspoređenih na 6 mjeseci i ima za cilj educirati predstavnike organizacija i institucija koje se bave pitanjima osoba sa različitim poteškoćama. Predavaći su brojni talijanski i domaći stručnjaci iz oblasti ekonomije, prava i socijalnog poduzetništva. Zajedno sa predstavnicima nekoliko srodnih organizacija na navedenom treningu učestvuju i dvije djelatnice Zavoda Bakovići. Zajednički cilj svih učesnika jeste stvaranje novih i boljih uvijeta za zapošljavanje osoba sa različitim poteškoćama i organiziranje socijalnih poduzeća u kojim će zaposlenici i osnivači biti i osobe sa poteškoćama.

LinkoviFotografije Komentari
IV Državno prvenstvo Specijalne olimpijade u odbojci
31.12.2007
Klikni za više fotografijaZenica, 18.11.2007. - KSS Bakovići koji je registriran i koji učestvuje na sportskim takmičenjima Specijalne Olimpijade imao je priliku da učestvujemo na još jednom Državnom prvenstvu SO u odbojci.

Zenica je bila domaćin a naš tim je, kao i do sada, pokušao da ostvari pozitivne sportske rezultate. Unatoč lošim vremenskim uvjetima, na obostrano zadovoljstvo i organizatora i učesnika, pojavila se većina ekipa.

Naš klub je nastupio u II diviziji i kroz vrlo dobre i uzbudljive utakmice, na veliku radost naših igrača, došli smo do drugoplasiranog mjesta.

Pohvale domaćinu i svima koji su se potrudili da se takmičenje održi.

Igrači KSS Bakovići već željno očekuju novi susret i druženje sa svojim suigračima i prijateljima.

Sportski pozdrav od KSS Bakovići!

LinkoviFotografije Komentari
Novogodišnji prijem u Skenderiji
31.12.2007
Klikni za više fotografijaPovodom uspješnog završetka poslovne godine Pliva d.o.o. je 17.12.2007.g. za svoje poslovne partnere i suradnike organizirala novogodišnji prijem. Na navedenom prijemu trima ustanovama socijalne zašite, među kojima je i Zavod Bakovići, su uručene donacije u vrijednosti od po 3000 KM.

Donatorima najtoplije zahvaljujemo!

LinkoviFotografije Komentari
Aukcija slika u Reumalu
31.12.2007
Klikni za više fotografijaZavod Bakovići je i ove jeseni, 29. i 30.09., organizirao slikarsku koloniju u Fojnici i okolici. Svoj nesebičan doprinos kroz učestvovanje i stvaranje tijekom kolonije dalo je 15 bosanskohercegovačkih slikara a cijelom projektu su doprinijeli i umjetnici koji su bili spriječeni prisustvovati ali su koloniji darovali svoja likovna djela i usluge.

U ponedjeljak, 17.12.2007.g., u sali Hotela Reumal je održana aukcija slika nastalih na Slikarskoj koloniji «Bakovići 2007». Sredstva prikupljena prodajom su namijenjena obnovi dotrajalih dnevnih boravaka u kojim korisnici usluga Zavoda Bakovići provode svoje slobodno vrijeme.

Zahvaljujemo svima koji podržavaju naše projekte!


LinkoviFotografije Komentari
<< Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Slijedeća stranica >>