Zavod Bakovići - Fojnica
Sportsko natjecanje u Tuzli
18.09.2015
Klikni za više fotografijaPrvenstvo u atletici za osobe sa posebnim potrebama pod nazivom „KRALJICA SPORTA I SA NAMA“ održano je 15.09.2015. godine u Tuzli.

Na gradskom stadionu „Tušanj“ upriličeno je svečano otvaranje za preko 200 natjecatelja sa područja cijele BiH. Svečanu ceremoniju otvaranja uveličalo je prisustvo najvećeg atletičara u BiH, gospodina Amela Tuke koji je također učestvovao u revijalnoj trci na 100 metara sa natjecateljima Specijalne olimpijade.

Podijeljeni u divizije i grupe 6 natjecatelja Kluba specijalnih sportova Bakovići, nastupilo je u četiri discipline. Svojim rezultatima su zasluženo izborili tri zlatne, dvije srebrene medalje i diplomu za četvrto mjesto.

Čestitamo!
LinkoviFotografije Komentari
Sportsko natjecanje Banja Luka
18.09.2015
Klikni za više fotografijaU organizaciji J.U. Centra „ZAŠTITI ME“, SOBiH i Sportskog saveza „MeNeRaLi“ Republike Srpske, 21. i 22.08.2015. godine održano je Državno prvenstvo u boćanju.

Na natjecanju je učestvovalo 17 ekipa među kojima i Zavod Bakovići, odnosno Klub specijalnih sportova Bakovići. KSS Bakovići je nastupio sa tri natjecatelja u drugoj diviziji i prema rasporedu grupa izborio prvo mjesto u grupi.

Ovom prigodom natjecateljima čestitamo a domaćinima i organizatorima srdačno se zahvaljujemo!
LinkoviFotografije Komentari
Ljetovanje
18.09.2015
Klikni za više fotografijaOd polovine kolovoza/augusta do polovine rujna/septembra 2015. godine, za 42 korisnika naših usluga organizirali smo ljetovanje na moru, u Neumu. Ljetovanje je realizirano po grupama. Svaka grupa je boravila na moru po četiri dana. Korisnici su uživali u suncu, moru, večernjim šetnjama i zajedničkom druženju.
LinkoviFotografije Komentari
Posjeta Federalnog ministra rada i socijalne politike prim. dr. Milana Mandilovića
03.08.2015
Klikni za više fotografijaPosjeta Federalnog ministra rada i socijalne politike prim. dr. Milana Mandilovića

Federalni ministar rada prim. dr. Milan Mandilović sa svojim suradnicima, dana 28.07.2015. godine posjetio je i Zavod Bakovići.

Tom prigodom, a u cilju upoznavanja sa uvjetima života i rada u ustanovi, gosti su obišli kolektivni dio smještaja, radionice i dislocirane boravišne jedinice u Kiseljaku, Fojnici i Gojevićima. Nakon toga održan je sastanak sa predstavnicima Stručnog tima Zavoda, na kome se razgovaralo o trenutnoj situaciji u ustanovi, problemima u radu, kao i postignutim rezultatima i planovima za transformaciju i unaprjeđenje uvjeta smještaja.

Ministar je ovom svojom posjetom i iskazanom zainteresiranošću ostavio pozitivan dojam kako na korisnike tako i na zaposlenike.

Zahvaljujemo se na posjeti i iskazanom zanimanju za naš rad!
LinkoviFotografije Komentari
Radionica prirodne kozmetike
30.07.2015
Klikni za više fotografijaPočetkom svibnja/maja 2015.godine, na inicijativu g. Abuda Tutnjević, koji nam se obratio s jednom prelijepom idejom, krenuli smo u divnu avanturu. Radilo se o tome da nam je ponuđena mogućnost da u prostorijama laboratorija prirodne kozmetike „Đulistan“ u Fojnici, budemo učesnici Radionice prirodne kozmetike koju bi vodila gđa. Džemila Tutnjević, mr.ph. 1 x tjedno. U sklopu radionice do sada smo imali priliku spravljati dnevnu kremu, kremu za ruke, ljetnu kremu, Kleopatrinu kremu, šampon za kosu, regenerator za kosu, prirodni sapun, a kako bi sve bio 100% prirodno, na imanju Tutnjević, nedaleko od Fojnice, imali smo priliku uz uživanje u prirodi sakupljati različito ljekovito bilje za razne prirodne preparate, te proširiti znanje o ljekovitom bilju i praviti Herbar...
LinkoviFotografije Opširnije Komentari
Antistres program u Visokom
08.06.2015
Klikni za više fotografijaNa poziv Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ jedanaest djelatnika Zavoda Bakovići posjetilo je 29. svibnja/maja 2015. g. arheološke lokacije bosanskih piramida u Visokom. Posjetioce je dočekao dr. Semir Osmanagić i u suradnji s vodičima i volonterima sve nas u grupama proveo kroz Podzemni labirint Ravne, a nakon toga posjetili smo i Piramidu Sunca. Kroz vrijeme provedeno u tunelima i prezentacije vodiča i dr. Osmanagića svi posjetioci su osjetili pozitivnu energiju tunela i piramida.

Poziv za posjetu piramidama nosio je naziv „Antistres terapija“ što je na kraju bilo i opravdano s obzirom na ugodno provedeno vrijeme i doživljavanje svijeta piramida.

Zahvaljujemo se Fondaciji na pozivu, organizaciji i na nesebičnom prenošenju najnovijih saznanja u istraživanju. Također se zahvaljujemo i Udruženju žena „Visočke sevdalije“ iz Visokog koje su nakon obilaska sve posjetioce dočekale sa pripremljenim ručkom.
LinkoviFotografije Komentari
Edukacija stručnih radnika u Zavodu
08.06.2015
Klikni za više fotografijaDana 26.05.2015. godine, u suradnji sa Savezom SUMERO, održana je edukacija stručnih radnika i asistenata koji su uključeni u programe stanovanja uz podršku, na temu „Individualni programi planiranja na osnovi skale intenziteta podrške (SIS)“.

Predavanje o navedenoj temi održala je dr.sc. Fata Ibralić, predsjednica Saveza SUMERO. Uz interaktivnu komunikaciju učesnika i predavača, osim razmjene znanja i iskustava, bilo je ovo ujedno i lijepo druženje sa predstavnicima Saveza.

Ovim prilikom im se zahvaljujemo!
LinkoviFotografije Komentari
Učenici i djelatnici Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ Kiseljak u posjeti Zavodu
12.04.2015
Klikni za više fotografijaUčenici i djelatnici Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ Kiseljak, su u srijedu 08.04.2015. godine, posjetili Zavod Bakovići i tom prigodom prezentirali dramsku sekciju Škole kroz dva humoristična igrokaza u trajanju od 30 minuta kojim su nasmijali korisnike i djelatnike Zavoda.

U drugom dijelu programa nastupio je bend Srednje škole koji je glazbenim numerama potaknuo veliki broj korisnika na ples.

Ova posjeta i trud učenika i djelatnika Škole, da nam svojim programom uljepšaju svakodnevicu, zasigurno će produbiti već uspješnu suradnju koja od ranije postoji između ove dvije ustanove.
LinkoviFotografije Komentari
Izlet na planinu
06.04.2015
Klikni za više fotografijaZahvaljujući donaciji J.P. BH Pošta Sarajevo korisnici usluga Zavoda Bakovići u periodu od 23.03 do 26.03.2015. godine uživali su u jednodnevnim izletima na planini Vranici. Isto je omogućeno za ukupno 32 korisnika koja su u četri grupe u pratnji djelatnika proveli ugodno vrijeme koristeći i usluge hotela „Brusnica“.

Ovim putem se zahvaljujemo donatoru jer nam je omogućio organizaciju i realizaciju izleta.

Zahvaljujemo se također osoblju hotela „Brusnica“ na susretljivosti, ljubaznosti i druženju s nama.

Z.V.
„Sve je bilo super, više nego odlično“.

M.M.
„Bili smo u restoranu hootela „Brusnica“. Pošto je padala kiša i vjetar duvao nismo mogli izaći u šetnju. Bilo nam je lijepo, tu smo jeli, pili kafu i družili se od 9:30 do 17 sati.
LinkoviFotografije Komentari
Proslava Dana Zavoda i Dana žena
12.03.2015
Klikni za više fotografijaU povodu obilježavanja Dana Zavoda (01.03.2015.g) 07.03.2015.g organizirana je proslava za sve korisnike i djelatnike uz prigodan program koji su pripremili korisnici Zavoda Bakovići.

Program su također uveličali članovi KPD “Matija Gubec“ Bakovići svojim nastupom.

Tom prigodom najaktivnijim korisnicima uručene su novčane nagrade, kao i pobjednicima turnira u stolnom tenisu, šahu i bilijaru koji se već tradicionalno održavaju u sklopu obilježavanja Dana Zavoda.

Također istom prigodom obilježen je i praznik 8. mart - Dan žena, a za skromne poklone našim korisnicama zaslužno je poduzeće „Galant“ iz Kiseljaka koji su donirali nakit za sve korisnice naših usluga.
LinkoviFotografije Komentari
<< Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Slijedeća stranica >>