Zavod Bakovići - Fojnica
Održani tradicionalni turniri u šahu, stolnom tenisu i bilijaru
23.11.2009
Klikni za više fotografijaI ove godine smo za korisnike organizirali već tradicionalni turnir u stolnom tenisu i šahu, za koji korisnici svaki put pokažu iznimnu zainteresiranost. Uz njega smo realizirali i turnir u bilijaru, koji ćemo, s obzirom na zainteresiranost korisnika, nastaviti organizirati i narednih godina. Sve je bilo popračeno lijepim sportskim ponašanjem i vedrim raspoloženjem a pobjednici su dobili i skromne novčane nagrade.

LinkoviFotografije Komentari
Posjeta kolega iz Hrvatske
20.07.2009
Klikni za više fotografija10.07.2009.g. imali smo zadovoljstvo ugostiti 20-tak djelatnika Rehabilitacionog centra Zagreb na čelu s ravnateljicom Vesnom Muraja.

Uz prigodno druženje razmijenili smo iskustva, ciljeve i nastojanja u radu, posjetili smo našu kuću u lokalnoj zajednici te samostan i muzej gdje smo imali priliku upoznati ih s dijelom naše povijesti i kulture.

O tome kako je protekao ovaj posjet najbolje govori pismo koje smo od njih dobili nakon povratka u Zagreb.

Nadamo da ćemo i u budućnosti imati priliku za ovakva druženja.

LinkoviFotografije Komentari
Kampiranje na Boračkom jezeru
20.07.2009
Klikni za više fotografijaKao i proteklih i ove smo godine u periodu od 01. - 08.07. sa grupom od deset korisnika i dva djelatnika imali priliku družiti se, kampirati i uživati u prirodnim ljepotama Boračkog jezera. Zahvaljujemo se organizatoru «Obrazovanje gradi BIH», gospodinu Jovanu Divjak i odredu izviđača Neretva- Konjic čiji smo bili gosti.

Radujemo se i nadamo ponovnom susretu i pozivu slijedeće godine.

LinkoviFotografije Komentari
Natjecanje u atletici
19.06.2009
Klikni za više fotografijaU Okviru Specijalne Olimpijade u BiH, prema kalendaru takmičenja, 07.06.2009. godine u Tuzli održano je Državno prvenstvo u atletici za osobe s posebnim potrebama. Organizacija gore navedenog takmičenja pripala je Klubu specijalnih sportova „Tuzla“ pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad i socijalnu politiku TK-a, Federalnog Ministarstva kulture i sporta, Općine Tuzla i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a. Na takmičenju je uz KSS „Bakovići“ sudjelovalo ukupno 22 ekipe iz cijele BiH (Zenica, Sarajevo, Tuzla, Banja Luka, Prijedor, Novi Travnik, Maglaj).

KSS „Bakovići“ su predstavljala tri takmičara u dvije discipline: Željko Čolić – bacanje kugle (osvojeno treće mjesto), Jedinko Ljubičić – bacanje kugle (osvojeno drugo mjesto) i Slavica Martinović – trčanje na 100 m, osvojila četvrto mjesto.

LinkoviFotografije Komentari
Državno prvenstvo BiH u košarci
25.05.2009
Klikni za više fotografijaU okviru Specijalne Olimpijade u BiH, prema planu takmičenja, 16.05.2009.god. održano je Državno prvenstvo BiH u košarci za osobe s posebnim potrebama. Organizatori Državnog prvenstva bili su Klub specijalnih sportova Novi Travnik i Specijalna Olimpijada BiH.

Učešče na prvenstvu uzelo je 17 klubova iz cijele BiH, među kojima su bili i članovi KSS „Bakovići.“ Otvorenje Državnog prvenstva uveličali su članovi Moto kluba „Vitez“ iz Viteza.

LinkoviFotografije Komentari
Projekt «Socijalno stanovanje u BiH»
07.05.2009
Klikni za više fotografijaU utorak 28.4.2009.g. održana je ceremonija otvaranja novih domova za raseljene stare osobe u Gojevićima kod Fojnice u okviru projekta «Socijalno stanovanje u BiH».

Na otvaranju su prisustvovale osobe, organizacije i institucije koje su doprinijele uspješnoj realizaciji projekta. Skupu su se obratili holandski ambasador Karel E. Vosskuhler, načelnik općine Fojnica Salkan Merdžanić, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Mušić, predstavnici ministarstava za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, UNHCR-a, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, te CRS-a.

LinkoviFotografije Komentari
KSS Bakovići učestvovao na manifestaciji »Sarajevo 2009»
07.05.2009
Klikni za više fotografijaDana 25.04.2009. g. pod tehničkom organizacijom Udruženja „OAZA“ iz Sarajeva u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“ – Mojmilo, kao i svake godine u aprilu mjesecu, održana je manifestacija Svjetski dan nogometa „Sarajevo 2009“.

Na manifestaciji je učestvovalo 29 ekipa iz cijele BiH od čega je, po prvi put, bilo i 7 ekipa u ženskoj konkurenciji. Turnir je bio revijalnog karaktera.

LinkoviFotografije Komentari
Državno prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s posebnim potrebama
07.05.2009
Klikni za više fotografijaU okvir Specijalne Olimpijade BiH 28.03.2009. godine, pod tehničkom organizacijom Caritas Mostar, u Mostaru održano je Državno prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s posebnim potrebama. Na prvenstvu je učestovao veliki broj takmičara iz cijele BiH. Članovi KSS „Bakovići“ su ostvarili zapažene rezultate, osvojivši 6 medalja. Prvenstvo je otvorio načelnik grada Mostara g. Ljubo Bešlić a svečanost su svojim nastupom uljepšale i mostarske mažoretkinje.

LinkoviFotografije Komentari
Proslava međunarodnog dana žena
23.03.2009
Klikni za više fotografijaKao i ranijih, i ove je godine u Zavodu simbolično obilježen 8. mart. Pripremljena je zajednička kava na kojoj je direktor uz pomoć muškog dijela kolektiva svim zaposlenicama uručio ruže i čestitao im međunarodni Dan žena.

Sve zaposlenice su također ugodno iznenadili i korisnici tako što su im povodom ovog dana poklonili svoje radove koje su izradili u okviru radno-okupacionih radionica.

Najtoplije zahvaljujemo na darovima.

LinkoviFotografije Komentari
Obilježen Dan Zavoda (01.mart/ožujak)
23.03.2009
Klikni za više fotografijaI ove su godine povodom proslave Dana Zavoda korisnici u sklopu radno-okupacione terapije pripremili i vodili program u sklopu kojeg su nastupili s recitacijom, pjesmama mješovitog zbora, te autorskom pjesmom. Kao gosti ovog programa nastupili su i članovi folklorne skupine KPD „Matija Gubec“. Ovom prigodom su dodijeljene nagrade najvrjednijim korisnicima svih radno-okupacionih radionica.

Dan Zavoda je skromno obilježen i u krugu zaposlenika i djelatnika. I ovaj put smo uz druženje i zajedničku kavu našim penzionerima uručili skromne novčane naknade kao zahvalu za provedene godine rada u Zavodu.

LinkoviFotografije Komentari
<< Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Slijedeća stranica >>