Zavod Bakovići - Fojnica
Otvaranje dvije stambene jedinice u Kiseljaku
10.11.2013
Klikni za više fotografijaDana 07.11.2013.god (četvrtak) Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići otvorio je za naše korisnike dvije stambene jedinice u Kiseljaku. Novac za kupovinu stambenih jedinica je dobiven kao Kapitalni transver neprofitnim organizacijama za rekonstrukciju ustanova za zbrinjavanje na nivou F BiH.

U stambenim jedinicama bit će smješteno devet korisnika.

Na svečanom otvaranju su nazočili Federalni Ministar rada i socijalne politike g.Vjekoslav Čamber, načelnik Općine Kiseljak g.Mladen Mišurić Ramljak, predstavnici Zavoda Drin i Zavoda Pazarić, predstavnici Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda Bakovići, predstavnici nevladinih organizacija, predstavnici Centara za socijalnu skrb, predstavnici Federalnog Ministarstva rada i socijalne politike, te Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Promišljanje jednog od korisnika koji če koristiti usluge stambene jedinice g. Branimira Remića: „Novi smještaj za mene je veliki korak kao i za moje cimere. Volim crtati, mislim i da imam talenta, volim prirodu, a više od svega želio bih naći posao i živjeti od svog rada. Zahvalan sam svima koji su mi pomogli dobiti novi smještaj“.LinkoviFotografije