Zavod Bakovići - Fojnica
Radionica prirodne kozmetike
30.07.2015
Klikni za više fotografijaPočetkom svibnja/maja 2015.godine, na inicijativu g. Abuda Tutnjević, koji nam se obratio s jednom prelijepom idejom, krenuli smo u divnu avanturu. Radilo se o tome da nam je ponuđena mogućnost da u prostorijama laboratorija prirodne kozmetike „Đulistan“ u Fojnici, budemo učesnici Radionice prirodne kozmetike koju bi vodila gđa. Džemila Tutnjević, mr.ph. 1 x tjedno. U sklopu radionice do sada smo imali priliku spravljati dnevnu kremu, kremu za ruke, ljetnu kremu, Kleopatrinu kremu, šampon za kosu, regenerator za kosu, prirodni sapun, a kako bi sve bio 100% prirodno, na imanju Tutnjević, nedaleko od Fojnice, imali smo priliku uz uživanje u prirodi sakupljati različito ljekovito bilje za razne prirodne preparate, te proširiti znanje o ljekovitom bilju i praviti Herbar.

Osim uživanja u ugodnom druženju i lijepoj atmosferi za koju je u velikoj mjeri zaslužni i gospodin i gospođa Tutnjević, koji sa izobiljem srdačnosti i topline kreiraju svako naše zajedničko druženje, imamo privilegiju uživati u spravljenoj prirodnoj kozmetici jer sve što napravimo ostaje u našem vlasništvu. Kvaliteta nije upitna jer tijelo osjeti „dodir prirode“ i na to zahvalno odgovori blistavom svježinom. Da ovo nije samo subjektivno mišljenje svjedoče i oni koji nisu učesnici radionice nego su kao „odabrani“ dobili neki od proizvoda na dar.

Čarolija

Duh orijenta u srcu moga grada...prenu me Draganin glas „Tko želi ići na novu radionicu u Fojnicu za izradu kozmetičkih preparata?“ Digoh ruku sa srcem punim radoznalosti za nešto novo! I tako došao je i taj dan. Naši domaćini su izvanredni i obični, ona je majstorica za kozmetiku, a on je izvrstan u kuhinji. Tako dok pijuckamo kavicu, razbijamo tremu, dogovaramo se oko današnje kremice…to je nešto tako jednostavno za razliku od industrijskih proizvoda. Mic po mic, iz tjedna u tjedan, sastojci se mijenjaju: krema za ruke, dječja krema, krema za lice… Tako je stigao red na sapune koji me podsjetiše na carstvo magije iz davnina! Zamislite sapun sa čokoladom, paprikom, cimetom ili mirisnom notom lavande, limuna, ružmarina…

To nije kraj, tu tek počinje nova ideja, da kada završi šestomjesečna edukacija nastupa Radna grupa koja ima za cilj plasirati neke od proizvoda na tržište - Radionica prirodne kozmetike Zavod Bakovići. I eto pridružite nam se, tko zna možda i mi uspijemo napraviti sok Đul ruže da nam rashladi vruće ljetne dane ili bar limunadu ;)

I.K.

Ćao!

Želim pohvaliti organizatore ove radionice za pravljenje krema. Super je!

Ugodno provodimo vrijeme, uz dobru muziku, družimo se, radimo. Jako je zanimljivo, naučile smo praviti različite kreme, dnevne, noćne, šampone, regeneratore, sapune, mlijeko za tijelo. Upoznale smo različite supstance. Uspjela sam obradovati prijateljice sa „mojim“ kremama. Kremama sa mirisima po želji, odabranim eteričnim uljem.

Ponekad odemo u prirodu gdje smo brali biljke za herbar. U prirodi je divno, svjež zrak i ljepota okoliša.

Ja i moje kolegice smo jako zadovoljne i sretne!

Hvala!
A.R.

Radionica

Biti dio stvarnosti i mašte, netaknuta nit o sreći, zadovoljstvu i uspjehu, izvor inspiracije i jedno lijepo iskustvo, sve je to za mene Radionica prirodne kozmetike u Fojnici.

Mnogi se možda pitaju kako provesti slobodno vrijeme a ni ne sanjaju da je možda to baš ova radionica.

Inspiracija i kreativnost kao i sam angažman u radionici, maštovitost koja dolazi do izražaja, isprepliću se sa elementima opuštanja i relaksacije uma i tijela i čini me sretnom. Posebno mi je drago kada radeći stvaram nešto korisno, a ujedno duh prijateljstva neizmjerno je bogatstvo i nova inspiracija.

Kada subotom osvanem sa zadovoljstvom čekam tren da sa svojim kolegama krenem iz Kiseljaka ka Fojnici u novi segment života i aktivno se uključim u nove društvene tokove i krenem u novi izazov, koji me opušta i čini me zadovoljnom.

Provodeći dane u radionici uz stručnu pomoć Džemile i Abuda učim nešto novo i stičem nova znanja o kojima ranije nisam ni razmišljala.

V.R.
LinkoviFotografije